Hogyan dekorálj Bullet Journalt, ha nulla rajztehetséged van?






Helló! Már régóta akartam írni ezzel a témával kapcsolatban, de valahogy sohasem jutott eszembe semmi jó ötlet. Ezidáig. Ugyanis ma összeszedem magam, és összegyűjtöm a legjobb tippeket arra az esetre, ha szívesen készítenél bullet journalt, de nincs rajztehetséged.

1. Vízfesték

Korábban abszolút semmit nem dekoráltam vízfestékkelm ma viszont elképszítettem a szeptemberi bujomat, aminek voltaképpen ez lett az alapja. A vízfestékben az a jó, hogy nevetségesen egyszerű vele dolgozni (csak pacsmagolj a kijelölt területeken!) illetve, hogy különleges effekteteket lehet vele könnyedén elérni. Valamint, hogy képezhetsz vele erősebb, de akár bájos pasztell színeket is.


Ebay

2. Washi tapeKomolyan, nincs már olyan papírbolt vagy százforintos, ahol ne árulnának legalább ötféle washi tape-t (persze ahágy hely, annyi néz alatt fut: valahol mintás ragasztószalagnak, máshol színes celluxnak hívják). A használata nem túl bonyolult: egyszerűen feltetszed a papír szélére, és máris kaptál egy szép eredményt. Ráadásul a feliratokban vétett hibákat is esztétikusan tudod vele korrigálni.

3. Kiemelő

Na ne a neonszínű verzióra gondolj, hanem a pasztell társára (amit egyébként csak a Stabilonál láttam. Vajon csak ők készíthetnek szövegkiemelőt ilyen árnyalatokban?, amivel sokkal szebben és visszafogotabban lehet díszíteni. Használhatod egy-egy cím dekorálására, de akár rajzolhatsz vagy színezhetsz is vele (utóbbit csak óvatosan, mert könnyen átüt a lapon!)

4. Egyszerű firkák

Ha szeretnél esetleg mégiscsak valami kis rajocskát, akkor egyszerűen írd be Pinterestre, hogy "easy doodles" (ha nem vagy biztos magadban, akkor biggyez oda, hogy "step by step", vagy ha van valami ötleted, akkor azt is). Itt ugyanis olyan egyszerű, minimalista, mégis cuki ábrákat látsz, ami nem igényel hatalmas művészi tehetséget, csak némi szabad percet (meg persze rajzolgatós kedvet!)

5. Pasztellkréta

Ha esetleg művésznek képzeled magad, annak ellenére, hogy nincs nagyobb kézügyességed (ez komolyan egy létező szituáció) valamint imádsz írószereket vásárolni, akkor valószínűleg találsz otthondban egy csomag pasztellkrétát. ha pedig esetleg mégsem, akkor azt tanácsolom, szaladj el a legközelebbi papírboltba, mert ezekkel a krétákkal rendkívül egyszerűen varázsolhartsz egy üres lapot valóságos színkavalkáddá. Három lépésben:
1. Válasz egy krétát!
2. Satírozz be vele egy kisebb területet (ne nyomd rá erősen!)
3. Majd fogj egy papírzsepit és kezd el maszatolgatni!
Lényegében ennyi. Változtatgathatod a színeket, használhatsz élénk, de akár visszafogotabb árnylatokat is. A lényeg, hogy midezt lehetőleg ne a legszebb ruhádben tedd, illetve olyan területen alkoss, amit később könyen tudsz takarítani.

Pinterest: Pink Marshmallow
Instagram: @the_mad_bookqueen
WeHeartIt: The Antiparty Girl
Moly: @the_mad_book_queen13
















Megjegyzések

Népszerű bejegyzések