Kerstin Gier: Rubinvörös (Időtlen szerelem 1.)

Helló, emberek, akiknek tök feleslegesen köszönök! A mai bejegyzésben egy olyan könyvről fogok írni, amit már kilenc éve kiadtak (igaz, hogy akkor csak németül; a magyar változat ugyanis csak 2016-ban jelent meg) és már kábé mindenki elolvasta... nyugtassatok meg, hogy még ti sem olvastátok, és nem én vagyok az egyetlen, aki valamiért mindig a hype után olvassa el a népszerű könyveket. 😕
" Mitévők legyünk, ha egyszerre a múltban találjuk magunkat, és csak annyit tudunk, hogy (a nemtudomhanyadik ük)üknagyapánk lovát Kövér Anninak hívták? Úgy van: megőrizzük a hidegvérünket. Legalábbis ezt próbálja tenni Gwendolyn, amint kiderül: nem elég, hogy ő örökölte a családban az időutazáért felelős gént, de ráadásul az a feladat is neki jutott, hogy rendbe szedje a múltat. És mindennek tetejébe még ezt az arrogáns Gideont kapja útitársul! Az össze nem illő páros kénytelen-kelletlen beleveti magát a nem éppen hétköznapi kalandokba. Gwendolyn hamarosan megtapasztalja, hogy az ellentétek alighanem tényleg vonzzák egymást. És hogy már a múltban sem mennek úgy a dolgok, mint egykoron..."

Először is: elképesztően irigylem Gwendolynt. De most komolyan: ki ne akarna időutazni? (Bár az egy kicsit bonyolítja a dolgot, hogy enélkül az elapszálás nélkül random ide-oda ugrálgat a történelemben.) Ja, és még azt is hozzá kell tenni, hogy nem elég, hogy soha nem készítették fel a múltba való visszamenésre, hanem pont ő a tizenkettedik, a Rubin. Szóval nem egy egyszerű helyzet!

A könyv szerkezete (csak hogy éljek ezekkel a nagyon profinak hangzó kijelentésekkel) elég érdekes volt: az első 150 oldalon nagyon lassan folytak az események, szegény Gwennek senki nem mondott el semmit, így ő állandó bizonytalanságban leledzett. Aztán meg pörgős lett a cselekmény.
 Mindazon által rendkívül élvezhető volt, érdekes szituációkkal és jó leírás-cselekmény aránnyal.

A könyv stílusa nagyon tetszett: vicces volt, aranyos és gördülékeny. Kifejezetten tetszettek a prológus-epilógus részek (bár fogalmam sincs, hogyan kezdődhet 1912 után két évvel a második világháború). Gwendolyn stílusa pedig tipikusan naplóregényes volt, szóval illett a sztori hangulatához.

A karakterek közül pedig: Gwendolynt nem kedveltem, egészen a végéig. Addig ugyanis szerintem gyerekes volt  legalábbis a többi YA könyv ennyi idős főszereplőihez képest) ráadásul nem tett hozzá túl sokat a sztorihoz, csak sodródott az árral... egészen kb. a 240. oldalig, de nem fogok spoilerezni 😄. Gideon pedig tényleg elég idegestő és arrogáns volt, de közben meg aranyos is. Én különösképpen kíváncsi vagyok Lucy és Paul külön történetére is, ugyanis rengeteg szálat nyitva hagytak
Egyébként van filmváltozata is 😃 (bár nem hiszem hogy magyar nyelven, sőt még az angol szinkronra sem vennék mérget)
És a könyv egyik jelenete (egyébként ennek a kérdésnek a válaszára is kíváncsi vagyok)

Értékelés:
Alapötlet:
8/10
Cselekmény: 7.5/10
Stílus: 8/10
Szereplők: 8/10
Kedvenc szereplők: Gwendolyn, Gideon, Madame Rossini
Legutáltabb szereplők: a gróf, Charlotte
Kedvenc jelenet: amikor beszélgetnek a gróffal
Mélypont: ???


Pinterest: Pink Marshmallow
Instagram: the_mad_bookqueen
WeHeartIt: The Antiparty Girl
Moly: the_mad_bookqueen13

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések