Karen Saunders: Én, Suzy P.

"Suzy Puttuck vagyok, egy két lábon járó szerencsétlenség.
Az életem olyan, akár egy hullámvasút. Például koszorúslány leszek a nővérem esküvőjén, szuper! De neonzöld ruhát kell felvennem! El tudod ezt képzelni?
Aztán van egy új fiú a suliban... ezt biztosan el tudod képzelni:) De mi lesz Dannyvel, akivel ezer éve járok?
Szóval nem egyszerű az életem!"

Valami miatt erről a könyvről nem találtam magyar nyelvű kritikát, szóval úgy döntöttem, írok egyet 😁. Mindegy is, a lényeg:

A fülszöveg első mondata nem túloz: Suzy tényleg kész szerencsétlenség. De nem azon a normális, könyvszereplős szinten (ha belegondolunk, minden tinniregény főhőse kicsit szerencsétlen). Ó, nem. Ő olyan szinten béna és peches, hogy az már szinte abszurd. Emellett (tiniregény-főhősnőségéhez méltóan) belekerül egy szerelmi három(illetve négy)szögbe. Mondjuk az alapötlet itt ki is fújt, de nem baj, mert összességében még igy jó sztorit kaptunk.

A cselekményeket nézve: minden Suzy bénázásáról szól. Meg a döntésképtelenségéről. De legalább kreatív szerencsétlenkedéseket sikerült az írónőnek felvonultatnia, amelyek tényleg mindenhol és mindenkinek kínos lenne, nem csak ott és az adott szereplőnek.

A stílust tekintve teljesen átlagos. Aranyos, könnyen olvasható és gördülékenyen naplószerű. (Hiszen nem csak elbeszéli, hanem kommentálja is az eseményeket.) Mondjuk egy picivel szarkasztikusabb lehetne.

 És (mint minden) a szereplőgárda is szokványos: a főhősnő mellett ott van Millie, aki mindent túlbuzog, de összességében túl sok szerepe nincs, csak ott van és segít. Aztán Danny, Suzy Star Wars-mániás fiúja, aki, ha belegondolunk, pontosan azokat a hibákat követi el, akárcsak a főszereplő.
 Ja és itt az elmaradhatatlan gonosz lány Jade, aki valószínűleg a világ legunottabb személye lehet, ha ilyen sok pénzt, időt és energiát fektetett (SPOILERVESZÉLY) egyetlen fogadásba. És persze ott van Zach is, nulla életkedvvel (és személyiséggel)

Ezek után pedig nagyon is jogos kérdés: Miért adtam neki 4,5 csillagot Molyon? Mert alapvetően szórakoztató. És aranyos. És olyan olvashatóan átlagos.

Értékelés:
Alapötlet:
7,5/10
Cselekmény: 8/10
Stílus: 8/10
Szereplők: 8/10
Összesen: 31,5
Kedvenc szereplő: Millie
Legutáltabb szereplő: Zach
Kedvenc jelenet: az esküvős
Mélypont: az esküvő előtti   





Instagram: @the_mad_bookqueen
WeHeartIt: The Antiparty Girl
Moly: the_mad_bookqueen13

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések